Dilber: Beni elaleme malamat ettin.
Azim: Herifçi oğlu gelmiş kapının önüne 'Dilber bebeğim bak sana ne getirdim' diyor. Bizim nişan tabağı...
Dilber: Ya bi ağnasaydın.
Azim: Canım zumzuk vurmadık. Azcık yanağına çıbardık yaaa...
Dilber: Yanağına çıbartmak mevzu değil. Apartmanda eli ufak bit yavşak. Herkeşler duyacak deği yüreğim ağzıma geliyor. Namusum bir şarapçının iki dudağının arasında...
(Kapı çalar)
Dilber: Azim, bak hele ben kapıyı azgındıracağım sen böyle geç, bu yannı dıkıl...
Azim: Allah Allah...
Dilber: Hayatta günahım kadar sevmediğim maşallah dediği yedi gün yaşayan bir dul kadın benlen mavra yapıyor. Yarene söylerim diyerekten aba altından sopa gösterttiriyor.
Azim: Kurban olayım ne olacak ya. 30 sene önce Bahattin abine zumzuk vurduğumda heç böyle etmediydin. Kız, cıbır yaşta erken menopoza mı girdin yoksa.
Dilber: Azim defol get, get Azim Allah'ın cezası. Soykası çıkasıca. Ya bulutsuz günde başına yıldırım düşsün. Defol Azim, defol get...
Dilber: Azim ben seni kovmadım mıydı?
Azim: Biliyorsun Dilber, kapıdan kovarsın bacadan girerim.
Dilber: Azim bak hele heç şakam yok, fırıldaklık etme edebinlen get...
Azim: Sen benim fırıldaklığımı sevmedin mi? Avara bir tombik işcisiyken bana aşık olmadın mıydı?
Dilber: Azim köprülerin altından çook sular aktı. O 20 yaşındaki tazecek kız değelim artık. Nerden bakılırsan bakıl 40 varım.
Azim: 40 mı, oooo bak hele ben senden 5 yaş küçükken bir anda 15 yaş büyük mü oldum?
Dilber: Azim, tepemin tasını attırma haa...
Azim: Latife ediyorum güzeller güzeli Dilber. Şöyle bir bakıyorum da maşallah 20 yaşından daha çıbır, daha ele gelir gözüküyorsun.
Dilber: Azim, ben unumu eleyip elamı duvara asmışım düzenimi kurmuşum. Bu vakitten sonra Bahattin abime Selahattin abime onların uğursuz karılarına, yiğenlerime malamat olamam.
Azim: Onlar bilmeden gizli gizli sevişirik, ne olacak yaaa...
Dilber: Azim, bağa bak cinlerim tepeme ağacak şimdi ha... Dutsuz dutsuz konuşma selametlen get.
Azim: Ama ben sağa ne getirdim.
Dilber: Ney ki o.
Azim: Ciğer kebabı, özel yaptırdım, yer misin,
Dilber: İstemez, sen ye yerken beni hatırlarsın.
Dilber: Bağa bu yaştan sonra fırıldak adam lazım değil. Uslu, oturaklı bir beyefendi adam lazım kısmetse.
Azim: Ne demek o kız?
Dilber: Ben lafımı ortaya korum beğenen alır geder beğenmeyen bırakır kaçar...
%100 alıntıdır...